آیا فرآیندهای بازاریابی دیجیتال را می شناسید؟ آیا اطلاعاتی در مورد کاربرد و عملکرد آن دارید؟ در این مقاله قصد داریم در مورد این موضوع صحبت کنیم و اطلاعات مهمی را با شما در میان بگذاریم. لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید. دیجیتال مارکتینگ در واقع همان بازاریابی دیجیتالی است که یک برند یا محصول را بصورت آفلاین و آنلاین از طریق تبلیغات تلویزیونی، شبکه های اجتماعی، تولید محتوا و ... تبلیغ می کند.
ممکن است برخی از شما فکر کنید که بازاریابی دیجیتال به شبکه های اجتماعی یا وب سایت ها محدود می شود. اما اصلا اینطور نیست. بازاریابی دیجیتال مفهوم گسترده ای دارد و فرصت های خوبی را برای صاحبان مشاغل و بازاریابان فراهم می کند تا محصولات خود را بفروشند و برند خود را تبلیغ کنند.
برخی از بازاریابان فرآیند بازاریابی دیجیتال را با یک قیف مقایسه می کنند. آنها معتقدند که بالای قیف که پهن است، در واقع مرحله ای است که کاربران ابتدا برند بازاریاب را از طریق وب سایت ها، تبلیغات موتورهای جستجو و غیره مشاهده می کنند. قسمت میانی قیف جایی است که کاربران پس از معرفی نام برند به وب سایت، شبکه اجتماعی و ... مراجعه می کنند. به این ترتیب با برقراری ارتباط صمیمی و موثر با کاربران، تعدادی از آنها مشتری می شوند و سپس انتهای قیف را که باریک است، ترک می کنند.
مطالعه فرآیندهای بازاریابی دیجیتال
روش های استفاده از بازاریابی دیجیتال متنوع است. شما می توانید برند و شرکت یا کسب و کار خود را با استفاده از یکی از روش های بازاریابی دیجیتال مانند سئو برای جذب مشتری تبلیغ کنید. استفاده از دیجیتال مارکتینگ برای جذب کاربران بسیار موثر است و امروزه اکثر افراد از این روش استفاده می کنند. یکی از شیرین ترین و پرطرفدارترین رشته ها و رشته ها در دانشگاه ها دیجیتال مارکتینگ است. بسیاری از مراکز علمی، موسسات و دانشگاه ها دوره های آموزشی دیجیتال مارکتینگ را برگزار می کنند که در پایان برای شرکت کنندگان گواهی صادر می شود.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
مفهوم دیجیتال مارکتینگ گسترده است و تقریباً همه روشها، کانالهای بازاریابی را شامل میشود و میتوان از آن برای ارائه تبلیغات مؤثر خدمات یا محصولات خود در تلویزیون، رسانه، تلفن همراه و غیره استفاده کرد. فرآیندهای بازاریابی دیجیتال در کانال های دیجیتال اعمال می شود. به این ترتیب بازاریابان می توانند داده های زیادی را در کمپین های تبلیغاتی بزرگ کنترل و تجزیه و تحلیل کنند.
ماموریت بازاریاب دیجیتال مارکتینگ
حال می خواهیم وظایف بازاریاب در فرآیندهای بازاریابی دیجیتال را بگوییم. با توجه به نوع کسب و کار، تدوین استراتژی مشخص، واضح و مناسب یکی از وظایف یک مدیر بازاریابی یا بازاریاب دیجیتال است. از وظایف اضافی مدیر بازاریابی دیجیتال می توان به تصمیم گیری در مورد ترتیب تبلیغات، تخصیص بودجه، انتخاب کانال های بازاریابی و نظارت بر نتایج اشاره کرد.
معمولاً یک تیم دیجیتال مارکتینگ در یک شرکت بزرگ متشکل از افرادی است که در تبلیغات ppc، متخصص سئو، مدیر، بازاریابی محتوا، تبلیغات رسانه های اجتماعی به خوبی مسلط هستند. اما در این بین مدیر باید بر تمامی موارد ذکر شده نظارت داشته باشد.
مقایسه بین فرآیندهای بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ تفاوت های زیادی با هم دارند اما متاسفانه اکثر افراد این دو روش تبلیغاتی را یکسان می دانند. همانطور که در بالا اشاره کردیم، بازاریابی دیجیتال مفهوم گسترده ای دارد و بازاریابی اینترنتی تنها بخشی از بازاریابی دیجیتال است. تبلیغات بازاریابی اینترنتی فقط به اینترنت و فضای مجازی محدود می شود. اما دیجیتال مارکتینگ اصلا محدود نیست و شامل تمامی کانال ها و روش های بازاریابی می شود. ایمیل مارکتینگ، تبلیغات در موتورهای جستجو، تبلیغ وب سایت و شبکه های اجتماعی از اجزای اصلی بازاریابی اینترنتی هستند.
کانال های دیجیتال مارکتینگ
کانال های بازاریابی دیجیتال مختلفی وجود دارد که به دو دسته آنلاین و آفلاین تقسیم می شوند. تنها تفاوت این دو دسته این است که کانال های دیجیتال مارکتینگ آنلاین با اتصال به اینترنت کار می کنند و دسته دوم فرآیندهای بازاریابی دیجیتال را بدون اتصال به اینترنت دنبال می کنند.
لینک سایت خدمات سئو
کانال های دیجیتال مارکتینگ عبارتند از:
سئو
PPC
سایت اینترنتی
بازاریابی اس ام
بازاریابی موبایلی
بازاریابی محتوا
هدف گذاری مجدد
بازاریابی ایمیلی
شبکه های اجتماعی، تولید و بازاریابی محتوای وب سایت، تبلیغات PPT، راه اندازی وب سایت، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی ویدیویی، تولید پادکست و موارد دیگر بخشی از کانال های بازاریابی دیجیتال در اینترنت هستند. اگر یکی از این موارد را برای تبلیغ برند یا کسب و کار خود انتخاب کنید، در نهایت به یک پیوند تبدیل می شوند. هنگام انتخاب کانال های آنلاین، سرعت اینترنت را به خصوص برای تلفن های همراه بررسی کنید.
از بهترین کانال های آفلاین فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ می توان به مواردی مانند ارسال پیامک، تبلیغات تلویزیونی، بازاریابی صوتی رادیویی، طراحی بیلبورد دیجیتال اشاره کرد. گفتنی است قبل از ظهور اینترنت از کانال های آفلاین استفاده می شد.
استفاده از روش های آفلاین برای شرکت هایی که بودجه زیادی دارند و کمبود مالی ندارند بهتر و مناسب تر است. زیرا در مقایسه با کانال های آنلاین هزینه زیادی دارد. استفاده از روش های آنلاین برای وب سایت ها و کسب و کارهای کوچک که هزینه زیادی ندارند مناسب است.
نظرات شما عزیزان: